Je huis duurzaam inrichten, zo doe je dat!

Dit jaar hebben we allemaal veel meer tijd binnenshuis moeten doorbrengen, wat betekent dat veel mensen de tijd hebben gehad om na te denken over hun woonruimte en om de indeling en stijl van hun huis te veranderen. De juiste woonwinkel kan je hiermee op weg helpen. 

Nu we getuige zijn van de toename van de harde effecten van klimaatverandering en opwarming van de aarde, is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat we onze huizen zo duurzaam mogelijk inrichten. Vaak kan dit tegen een fractie van de prijs in vergelijking met de keuze voor de standaard flatpack-meubels en zorgt het ervoor dat uw huis zijn unieke stijl behoudt in overeenstemming met uw persoonlijke smaak.

Upcycle meubels voor liefdadigheidswinkels


Wat tijd doorbrengen met rondsnuffelen in jouw plaatselijke liefdadigheidswinkels kan een uitstekende manier zijn om kosteneffectieve meubels van hoge kwaliteit te vinden. Dit zou wel eens goedkoper en duurzamer kunnen zijn met een betere kwaliteit dan kiezen voor nieuwe goedkope meubels. Er zijn tal van edelstenen te vinden als je wat tijd investeert in jouw omgeving. Deze meubels zijn vaak rustieker en hebben veel karakter, maar je kunt ze ook opfleuren met een frisse laklaag of milieuvriendelijke verf.

Je kunt ook wat tijd besteden aan het volledig transformeren van het stuk in een geheel nieuwe stijl. Het is belangrijk om te onthouden dat de details het stuk interessant of misschien een beetje eigenzinnig maken. Dit kan het sjabloneren van ontwerpen in sommige laden zijn, of rond de rand van een keukentafel. Dit zal ervoor zorgen dat jouw meubelstuk een middelpunt zal zijn in elke kamer, terwijl het minder kost dan sommige nieuwe goedkope meubels van mindere kwaliteit. Je hebt ook de extra bonus dat wanneer je iets koopt bij je lokale liefdadigheidswinkels, je geld een aantal geweldige lokale doelen gaat steunen, dus wat is er niet leuk aan?

Kies meubels van duurzame materialen


Het kopen van nieuwe meubels gemaakt van duurzame materialen is de beste manier om ervoor te zorgen dat het milieuvriendelijk en van hoge kwaliteit is. Er zijn online tal van plaatsen waar je 100% FSC-gecertificeerde meubels kunt kopen, wat betekent dat het van volledig duurzaam hout is. Op deze manier weet je zeker dat jouw nieuwe aankoop niet bijdraagt ​​aan niet-duurzame bosbouw of andere niet-duurzame praktijken elders in de toeleveringsketen. Besteed wat tijd om ervoor te zorgen dat het 100% FSC-gecertificeerd is en niet FSC Mix, wat ook niet-gecertificeerd hout kan bevatten, wat betekent dat het niet volledig duurzaam zou zijn.

spot_imgspot_img

Subscribe

Related articles

Een lichtstraat installeren?

Door ervoor te kiezen om een lichtstraat aan te...

Waarom een dagje uit in Nederland ideaal is voor het hele gezin

Nederland is een ideale bestemming voor een dagje uit...

Waar kun je lenen voor je verbouwing?

Of je nu voorbereidingen treft om je huis te...

meubeltrends van dit jaar!

Ook dit jaar zijn er weer nieuwe meubeltrends. Sommige...

Initialen en sierraden, de nieuwe trend!

Een initiaal is de eerste letter van een woord,...
spot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in